«Συνωστισμός» επιχειρηματιών για την αποστολή του πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία

«Συνωστισμός» επιχειρηματιών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αποστολή που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός στη Βόρεια Μακεδονία καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αιτήματα επιχειρηματιών κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα καθημερινά πολλαπλασιάζονται και πλέον η αγωνία του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, που έχει το συντονιστικό ρόλο όσον αφορά την συγκεκριμένη αποστολή, είναι να καταφέρει να ικανοποιήσει τα περισσότερα, αν όχι όλα.

Όπως διαπιστώνεται οι επιχειρηματίες διαβλέπουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών και επιδιώκουν ενδεχομένως να… προπορευτούν έναντι «αντιπάλων» τους μέσω συναντήσεων, επαφών και συνεργασιών στη γειτονική χώρα.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας (ΣΒΒΕ) Αθανάσιος Σαββάκης έχει δηλώσει το προηγούμενο διάστημα ερωτώμενος για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Oποιοδήποτε πρόσχωμα είτε πολιτικό είτε οικονομικό δημιουργεί πρόβλημα στις επιχειρήσεις και τις οικονομικές σχέσεις. Από τη στιγμή που κάτι τόσο προβληματικό βγαίνει από τη μέση θεωρώ ότι θα βελτιωθεί η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών».

Ένα είναι βέβαιο. Ο επιχειρηματικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί τη ρητορική μίσους που υποκινεί το κόμμα της ΝΔ…

Β.