ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Ο αμετανόητος κ. Ζορπίδης

“Η απάντησή του στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με την οποία του ζητείται να δώσει εξηγήσεις για αυτή τη συνάντηση δείχνει πως παραμένει αμετανόητος” απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στον Μιχάλη Ζορπίδη, σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη «Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία», Νικόλαο Χρυσομάλλη και τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη», Αρτέμη Ματθαιόπουλο και υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους των δύο παρατάξεων.

Και προσθέτει: “Πίσω από την «εθιμοτυπία» κρύβεται ο  πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Μιχάλης Ζορπίδης για να δικαιολογήσει τη συνάντηση που είχε χθες με στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Από την πλευρά μας καλούμε τα μέλη του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, να πάρουν θέση και να πουν ανοιχτά στις χιλιάδες μέλη που εκπροσωπούν αλλά και στο λαό της Θεσσαλονίκης εάν συμφωνούν με τη συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Ζορπίδη.”

Τι είχε δηλώσει νωρίτερα ο Μ. Ζορπίδης

«Ήμουν βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μού συγχωρούσε ποτέ την άρνηση μου να συνοδεύσω τον κ. Τσίπρα στα Σκόπια και με την πρώτη ευκαιρία θα μου έκανε μία επίθεση», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τη συνάντηση που είχε, χθες, με υποψήφιους της «Χρυσής Αυγής» στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Απαντώ λοιπόν: εξ όσων γνωρίζω η Χρυσή Αυγή δεν έχει βγει εκτός νόμου. Όπως λοιπόν οι εκπρόσωποι τους συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της Βουλής, όπως ταξιδεύουν πλάι-πλάι με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε εξορμήσεις στο Αιγαίο, όπως καλούνται παντού σύμφωνα με την εθιμοτυπία, με τον ίδιο τρόπο επισκέφθηκαν και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Απορώ με την απορία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΕΘ.