Θεοδωράκης: «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενδιαφέρονται για το κομματικό τους μέλλον»

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση για οπισθοδρόμηση και ότι επιδιώκει«να δημιουργήσει δικούς της δικαστές, δικά της τηλεοπτικά κανάλια, δικούς της αξιωματικούς, δικούς της προϊσταμένους στο Δημόσιο».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενδιαφέρονται για το κομματικό τους μέλλον κι όχι για τη πορεία της χώρας. Για την οικονομία τόνισε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η «ελεημοσύνη των ξένων» και να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές για την ανασυγκρότηση της χώρας και μετά, με συνεννόηση όλων των κομμάτων, να τεθεί το θέμα της μείωσης του χρέους.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση με τις επιλογές της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών έκανε τα πράγματα χειρότερα απ΄ ό,τι ήταν, ενώ για την κρίση στις σχέσεις με την Εκκλησία, με αφορμή τα Θρησκευτικά, παρατηρεί: «Δεν μπορούν να παζαρεύονται όλα ένα βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου. Και μάλιστα με διαιτητή -πώς αλλιώς να τον πω;- τον ακροδεξιό υπουργό Αμύνης».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνιστά ψυχραιμία και νηφαλιότητα στις αντιδράσεις των αμφισβητήσεων του Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και να μην ανακατευτούν τα εθνικά θέματα στην πολιτική αντιπαράθεση. Τέλος, για την αποτυχία της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη ανάγκη συμπόρευσης των δυνάμεων του ευρύτερου ενδιάμεσου χώρου, τονίζει ότι το Ποτάμι δεν δέχεται διαμερισμό θέσεων και επιμένει στη συνεργασία με την υπέρβαση των παθογενειών του παρελθόντος.