Την πρόσληψη 9.100 αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής ανακοίνωσε ο Ν. Φίλης

Την πρόσληψη 9.100 αναπληρωτών όλων των κατηγοριών της Ειδικής Αγωγής (EAE) για φέτος ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης. Μιλώντας σε αντιπροσωπεία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής, ο υπουργός τούς έδωσε τη διαβεβαίωση ότι αναγνωρίζεται το έργο και η προσφορά τους και ότι δεν υπάρχει πρόθεση υποβάθμισης των πτυχίων τους.

Αναφορικά με τους μόνιμους διορισμούς, ο κ. Φίλης είπε: «Συμφωνούμε ότι χρειάζονται μόνιμοι διορισμοί. Θα είχαν γίνει φέτος αν είχε τελειώσει η αξιολόγηση εγκαίρως. Τώρα τελείωσε η αξιολόγηση και μπορούμε να δεσμευτούμε ότι θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί τον Σεπτέμβριο του 2017. Για να υπάρχουν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι το Σεπτέμβριο του 2017 στα σχολεία, πρέπει να συζητήσουμε από το φθινόπωρο, από τώρα δηλαδή, τον τρόπο διορισμού. Διότι το παλιό σύστημα κατέπεσε νομικά, τέλειωσε. Όποιος λέει κάτι άλλο, λέει ψέματα. Το σύστημα των δύο πινάκων κατέπεσε νομικά με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Πριν από τη συνάντηση, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, από συλλόγους εκπαιδευτικών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής, καθώς θεωρούν ότι η τροπολογία του υπουργείου σχετικά με την ΕΑΕ «ανοίγει το δρόμο» σε εκπαιδευτικούς της γενικής εκπαίδευσης να διδάξουν στη θέση εκείνων της Ειδικής Αγωγής.