Τρεις νεκροί σε σύγκρουση σκαφών στην Αίγινα

Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους κι ένα παιδί δύο ετών, και τέσσερις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός σύγκρουσης τουριστικού σκάφους, που μετέφερε παραθεριστές, με ταχύπλοο σκάφος στην Αίγινα. Πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, κάνουν λόγο και για αγνοούμενους.

Το τουριστικό σκάφος μετέφερε 15-20 άτομα και είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή.

Στο μέσο της διαδρομής, το ταχύπλοο σκάφος εμβόλισε με ταχύτητα το τουριστικό, το οποίο ανετράπη και βυθίστηκε. Επιτόπου έσπευσαν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού, καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα.

Οι λιμενικοί ανέσυραν νεκρούς τρεις ανθρώπους και τέσσερις τραυματίες, οι δυο εκ των οποίων σοβαρά. Νεκροί είναι ο χειριστής του τουριστικού σκάφους, ένα παιδάκι 2 ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για τις πρώτες βοήθειες και με ελικόπτερο Sikorsky του Πολεμικού Ναυτικού θα διακομιστούν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Στο Κέντρο Υγείας έχουν μεταφερθεί και άλλοι επιβάτες της λάντζας, οι οποίοι έχουν μικροτραυματισμούς, αλλά έχουν υποστεί ισχυρό σοκ.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, το ταχύπλοο, 8 μέτρων και με ισχυρές μηχανές και καμπίνα, κινείτο με μεγάλη ταχύτητα έπεσε με δύναμη πάνω στη λάντζα και την έκοψε στη μέση.

Ο χειριστής του ταχύπλοου, στο οποίο επέβαινε άλλο ένα άτομο, συνελήφθη και κρατείται στο Λιμεναρχείο Αίγινας.

O άνδρας δήλωσε πως δεν κατάλαβε πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό. «Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί, δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα» είπε.