Ξεκίνησε σήμερα 15 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουνίου στην περιοχή του Αθω Χαλκιδικής τo Mount Athos Area Kouzina 2018, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, τιμώντας φέτος την Κρήτη ως γαστρονομικό προορισμό.
Το Φεστιβάλ, που διοργανώνεται εδώ και 9 χρόνια, θα εστιάσει στην τοπική παράδοση, που θέλει τους ανθρώπους της Ανατολικής Χαλκιδικής να τιμούν τη γη τους σε κάθε ευκαιρία, ευχαριστώντας τη για τα δώρα που τους προσφέρει. Θα παντρέψει όμως αυτήν την παράδοση με τις μαγειρικές δημιουργίες, οι οποίες βασίζονται πάντα στην τοπική βιολογική παραγωγή.
Γιορτές της φύσης, της θάλασσας, της γης, των προϊόντων, διαγωνισμοί και μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής, γεύσεις που αναδεικνύουν τα βιολογικά μας προϊόντα και την πλούσια παραγωγή, γεύσεις προσφυγικές, αρχαιοελληνικές, παραδοσιακές, μοναστηριακές, μεσογειακές, αλλά και gourmet πιάτα – δημιουργίες τοπικών και διάσημων chefs.
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει 32 εκδηλώσεις για την ανάδειξη όλων των γαστρονομικών τεχνικών.