Ζ. Κωνσταντοπούλου: αναγκαία η δημιουργία μετώπου ανατροπής

Στους «εξωνημένους πολιτικούς που παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές-εκβιαστές και το στίγμα αυτό θα τους ακολουθεί για πάντα» συμπεριέλαβε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζώη Κωνσταντοπούλου, δίνοντας συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ.

Συνεχίζοντας την επίθεση της στον Αλέξη Τσίπρα απέκλεισε συνεργασία με όποιον «αναπνέει, περπατάει, κολυμπάει με τα μνημόνια», διευκρινίζοντας πως οι αντιμνημονιακές φωνές δεν έχουν μειωθεί, αλλά έχουν στραγγαλισθεί από την υπογραφή του μνημονίου από αυτόν που είπε πως θα κάνει ό,τι πει ο λαός, φωτογραφίζοντας προφανώς τον πρωθυπουργό και το δημοψήφισμα του περσινού Ιουλίου.

Σε ό,τι αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει πουλήσει την υπόθεση ενώ σχολιάζοντας το διαγωνισμό για τα τηλεοπτικά κανάλια δήλωσε πως η κυβέρνηση υλοποιεί σχέδιο πλήρους ελέγχου της ενημέρωσης και στήνει τη δική της διαπλοκή.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στα υπόλοιπα αριστερά αντιμνημονιακά κόμματα ό,τι χρειάζεται να συγκροτηθεί ένα ευρύτατο μέτωπο ανατροπής του κυβερνητικού καθεστώτος και πως όλοι θα κριθούν -και η ίδια- αν αναλωθούν σε μια εσωτερική έριδα και διχόνοια.

Νωρίτερα, η κ. Κωνσταντοπούλου είχε επισκεφτεί τον ΟΛΘ και την ΕΥΑΘ, που, όπως σημείωσε, χαρίζονται στο βωμό του χρέους ενώ πρόσθεσε πως η «Πλεύση Ελευθερίας» ξέρει από ποια πλευρά του πολέμου μάχεται και γιατί.