Σε εξέλιξη η διαδικασία 750 προσλήψεων στον κλάδο της υγείας

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Κομοτηνή, παρουσία του διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης Στρατή Πλωμαρίτη και του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γιώργου Παυλίδη, σύσκεψη των διοικητών των πέντε μεγάλων νοσοκομείων της περιφέρειας και υπηρεσιακών παραγόντων, για τον προγραμματισμό και την ένταξη έργων του τομέα της υγείας στο ΕΣΠΑ της νέας περιόδου 2014 – 2020, καθώς και η ολοκλήρωση των πράξεων των ενταγμένων έργων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης, 2007 – 2013 για την περιφέρεια ΑΜ-Θ.

«Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, να τα απορροφήσουμε μέχρι το τελευταίο ευρώ. Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με την περιφέρεια και η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη έχει διαθέσει ένα μεγάλο κονδύλιο για τα θέματα της Υγείας. Το ΕΣΠΑ αυτή την φορά προβλέπει χρήματα για εξοπλισμό στα νοσοκομεία. Δίνεται η ευκαιρία στα νοσοκομεία να κάνουν παρεμβάσεις στον χώρο των χειρουργείων, να πάρουν μαγνητικούς και αξονικούς τομογράφους», τόνισε ο Στρατής Πλωμαρίτης.

Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προσλήψεων 750 γιατρών μόνιμου προσωπικού σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι 80 από τους οποίους θα στελεχώσουν υγειονομικές μονάδες στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ενώ επτά θέσεις μονίμων ιατρών ανοίγουν για το νοσοκομείο της Κομοτηνής.

Σε ό,τι αφορά τα επιχειρησιακά προγράμματα, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης δήλωσε: «Έχουμε δεσμεύσει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΑΜΘ 2014-2020, τα περισσότερα χρήματα από όλες τις περιφέρειες της χώρας για την υγεία και θα τα διαθέσουμε όλα προς το σκοπό αυτό. Θα προχωρήσουμε στον τομέα της Υγείας με τα γρηγορότερα βήματα».