Σταθάκης: 15 εκατ. ευρώ για τις καταστροφές στο δήμο Θερμαϊκού

Εγκρίθηκε η εκταμίευση κονδυλίου 15 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την αντιμετώπιση των καταστροφών που υπέστη η περιοχή του δήμου Θερμαϊκού από την πρόσφατη θεομηνία, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια δείπνου, που διοργάνωσε χθες το βράδυ το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο «Μακεδονία Παλλάς».

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ήταν παρών στο δείπνο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του υπουργείου Οικονομίας να δώσει τα απαιτούμενα κονδύλια για την αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών που υπέστη ο δήμος Θερμαϊκού, ο οποίος επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), καλύπτοντας έτσι όλο το εύρος της επιχειρηματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα, ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου και στις δυνατότητες του ΕΣΠΑ εκφράζοντας την πεποίθησή του πως έως το τέλος του Σεπτεμβρίου θα έχει προκηρυχθεί το 50% των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020 (προγράμματα ύψους περίπου 9 δισ. ευρώ).