ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: «Οι τακτικές του δημάρχου Ωραιοκάστρου εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού»

Τις «επικίνδυνες πολιτικά και κοινωνικά τακτικές της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου Ωραιοκάστρου» καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κάνοντας λόγο για «ρατσιστική υστερία» στο θέμα των αντιδράσεων που υποκινήθηκαν ώστε να μην ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία τα προφυγόπουλα. 

«Την αρνητική δημοσιότητα γνώρισε τις τελευταίες μέρες ο δήμος Ωραιοκάστρου λόγω της ρατσιστικής υστερίας η οποία εκπορεύεται από συγκεκριμένους τοπικούς παράγοντες που επενδύουν στα κατώτερα ένστικτα των ανθρώπων ελπίζοντας πως θα αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη. Ο δήμος Ωραιοκάστρου και από κοντά κάποιοι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, πλειοδοτούν σε ξενοφοβία, μισαλλοδοξία και ρατσισμό με στόχο, αυτή τη φορά, τα παιδιά πρόσφυγες. Αυτό που ζητούν είναι να μην επιτραπεί να εγγραφούν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της περιοχής, συνδέοντας σκόπιμα το θέμα της υγείας των παιδιών με τα σχολεία» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκη επίσης καταδικάζει απερίφραστα τόσο την απόφαση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που αντιδρούν αλλά και τις τακτικές του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα τις επικίνδυνες πολιτικά και κοινωνικά τακτικές της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου κ. Γαβότση που δυναμιτίζουν και δηλητηριάζουν τις σχέσεις των δημοτών και τον καλεί να αντιληφθεί πως η πολιτική του τακτική, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να εκκολάψει το αυγό του φιδιού. Πιστεύουμε πως οι απόψεις του δημάρχου και οι αποφάσεις κάποιων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζουν μόνο μία ξενοφοβική και φασίζουσα μειοψηφία και όχι το σύνολο του λαού του Ωραιοκάστρου.» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το θέμα, θα κληθεί ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων.